Jdi na obsah Jdi na menu
 


nepečené cukroví- karamelky

6. 12. 2010

 čokoládové kuličky s karamelovým středem

200 g lískových oříšků, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce medu, 300 g hořké čokolády, 50g ztuženého tuku, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce rumu, karamely.

1) Menší formu vyložíme pečicím papírem. Lískové oříšky nasucho orestujeme na pánvi a na drobno nasekáme.

 2)  V hrnečku zahřejeme smetanu, přidáme med, nalámanou čokoládu a ztužený tuk, společně promícháme.

3) Kakao promícháme s moučkovým cukrem a rumem, přimícháme rozpuštěnou čokoládu a směs vylijeme do formy. Necháme v chladu ztuhnout.

4) Ztuhlou hmotu nakrájíme na stejně velké kostičky a vyválíme z nich kuličky, které obalíme v nasekaných mandlích. Ozdobíme střed kuličky karamelou.

 

Marcipán ze sušeného mléka

Sušené mléko, moučkový cukr, voda (může se přidat i trochu barviva)

38.-hroch---marcipan.jpg

1) Smícháme cukr, mléko a vodu (vodu přidáváme až do té doby až, když je marcipán tuhý a drží tvar).

2) dáme na 10-15 min. do lednice. Potom můžeme tvarovat.

 

 

 
 

 

Fotoalbum


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< červenec / 2022 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 23548
Měsíc: 470
Den: 36